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Issue  

Reissuing previously issued Financial Statements 
The Interpretations Committee was asked to clarify the accounting implications of applying IAS 10 Events 

after the Reporting Period when previously issued financial statements are reissued in connection with an 

offering document. The issue arose in jurisdictions in which securities laws and regulatory practices 

require an entity to reissue its previously issued annual financial statements in connection with an offering 

document, when the most recently filed interim financial statements reflect matters that are accounted for 

retrospectively under the applicable accounting standards. In these jurisdictions, securities law and 

regulatory practices do not require or permit the entity, in its reissued financial statements, to recognise 

events or transactions that occur between the time the financial statements were first authorised for issued 

and the time the financial statements are reissued, unless the adjustment is required by national regulation; 

instead security and regulatory practices require the entity to recognise in its reissued financial statements 

only those adjustments that would ordinarily be made to the comparatives in the following year’s financial 

statements. These adjustments would include, for example, adjustments for changes in accounting policy 

that are applied retrospectively, but would not include changes in accounting estimates. This approach is 

called ‘dual dating’. The submitter asked the Interpretations Committee to clarify whether IAS 10 permits 

only one date of authorisation for issue (ie ‘dual dating’ is not permitted) when considered within the 

context of reissuing previously issued financial statements in connection with an offering document. The 

Interpretations Committee noted that the scope of IAS 10 is the accounting for, and disclosure of, events 

after the reporting period and that the objective of this Standard is to prescribe: 

(a) when an entity should adjust its financial statements for events after the reporting period; and 

(b) the disclosures that an entity should give about the date when the financial statements were authorised 

for issue and about events after the reporting period.  

The Interpretations Committee also noted that financial statements prepared in accordance with IAS 10 

should reflect all adjusting and non-adjusting events up to the date that the financial statements were 

authorised for issue. 

 

The Interpretations Committee noted that IAS 10 does not address the presentation of re-issued financial 

statements in an offering document when the originally issued financial statements have not been 

withdrawn, but the re-issued financial statements are provided either as supplementary information or a re-

presentation of the original financial statements in an offering document in accordance with regulatory 

requirements. On the basis of the above and because the issue arises in multiple jurisdictions, each with 

particular securities laws and regulations which may dictate the form for representations of financial 

statements, the Interpretations Committee decided not to add this issue to its agenda. 


