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themin following the IFRIC’ s discussion. Views expressed in this document are
identified by the staff as a basis for the discussion at the IFRIC meeting. This document
does not represent an official position of the IFRIC. Decisions of the IFRIC are
determined only after extensive deliberation and due process. |FRIC positions are set
out in Interpretations.

Note: The observer note is based on the staff paper prepared for the IFRIC. Paragraph
numbers correspond to paragraph numbers used in the IFRIC paper. However, because
the observer note is less detailed, some paragraph numbers are not used.

INFORMATION FOR OBSERVERS
IFRIC meeting: 2 November 2006, L ondon
Project: Review of published tentative agenda decisions
Subject: IAS 32 Financial I nstruments: Presentation - Foreign currency

instruments exchangeable into equity instruments of the parent
entity of theissuer (Agenda Paper 7(vi))

Tentative agenda decision published in July-2006 | FRIC Update

At its meeting in April 2005, the IFRIC concluded that derivative contracts that may be
settled by an entity by delivering a fixed number of its own equity instrumentsin
exchange for afixed amount of foreign currency are financia liabilities. At the same
time, the IFRIC recommended that the issue should be referred to the Board. However,
the Board, in September 2005, decided not to proceed with any amendmentsto IAS 32
Financial Instruments. Presentation in connection with convertible instruments issued by
an entity in acurrency other than the functional currency of the entity.

Subsequently, the IFRIC was asked to consider an issue relating to the issuance by a
subsidiary of financial liabilities that provide holders with the rights to exchange the
liability instruments into afixed number of equity instruments of the parent at a fixed
amount of currency. Variants considered were that the amount of currency isfixed if itis
denominated in (i) the functional currency of the issuer of the exchangeabl e financial
instruments or (ii) the functional currency of the issuer of the equity instruments. The
issue was whether the conversion options embedded in the exchangeabl e financial
instruments should be classified as equity in the consolidated financial statements of the
parent in accordance with IAS 32 Financial Instruments: Presentation.



The IFRIC noted that a group does not have afunctional currency. It therefore discussed
whether it should add a project to its agenda to address which currency should be the
reference point in determining whether the embedded conversion options are
denominated in aforeign currency.

The IFRIC believed that the issue is sufficiently narrow that it is not expected to have
widespread relevance in practice. [The IFRIC, therefore, decided] not to take the issue
onto the agenda.
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Deloitte.

25 September 2006

Robert Garnett, Chairman

International Financial Reporting Interpretations Committee
30 Cannon Street

London EC4M 6XH

United Kingdom

Email: ifric@iasb.org

Dear Bob,

Proposed rejection wording: IAS 32 Financial Instruments: Presentation — Foreign
currency instruments exchangeable into equity investments of the parent entity of the
issuer

Deloitte Touche Tohmatsu is pleased to respond to IFRIC’s publication in the July
2006 IFRIC Update of the tentative decision not to take onto the IFRIC's agenda a
request for an interpretation of foreign currency instruments exchangeable into equity
investments of the parent entity of the issuer.

We are not supportive of the proposed rejection wording which states that the issue is
sufficiently narrow and is not expected to have widespread relevance in practice.

This issue does have widespread relevance. The issue of convertible bonds is
increasingly common. In June 2004, the market value of outstanding liquid European
convertible securities that matured after 1/1/05 amounted to $143.8bn'". It is improbable
that groups will only issue convertible debt out of the ultimate parent or a subsidiary
that happens to have the same functional currency as the ultimate parent. Groups
operate in multiple countries with multiple operations that have different functional
currencies. Groups purposely issue convertible bonds out of certain jurisdictions to
access local investors. Another common scenario is where a group acquires an entity
that already has a convertible bond in issue to local investors, and following
acquisition, the group amends the conversion option such that it will convert into the

! Nomura International plc, London. Convertible Research Group, “The Impact of New Accounting —
IAS 32 and how it affects European Convertibles”
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ultimate parent’s shares as opposed to the acquired subsidiary’s shares. The change to
the conversion right ensures that the group’s interest in the subsidiary will not be
subsequently diluted by the convertible bond. The issuer remains unchanged, but is now
a subsidiary of the group and the instrument is convertible into the ultimate parent’s
shares. This rejection notice is equally valid for groups that issue convertible bonds that
are convertible into a subsidiary’s shares where the instrument is issued by the ultimate
parent or a different subsidiary. Interpreting whether a group needs to assess the
functional currency of the issuer of the instrument or the issuer of the shares that will be
delivered if the instrument is converted is vital in order for groups to determine whether
they have issued a compound or hybrid instrument.

We find it unsatisfactory that in June 2005 the IFRIC concluded that the functional
currency of the issuer was relevant in determining whether a conversion option was
considered “a fixed amount of cash”. This conclusion was later endorsed by the Board
in September 2005, yet in July 2006, the IFRIC is unable to reach a conclusion on a fact
pattern that is an elaboration on this original discussion. The IFRIC must have
considered the issue of foreign denominated convertible bonds to be sufficiently
widespread in practice or it would not have previously dealt with the issue and referred
it to the Board for a proposed amendment to TAS 32. The IFRIC has already provided
an answer on one aspect of the accounting for foreign currency convertible bonds. To
not consider the other aspects will create uncertainty and diversity in practice.

The previous conclusion by the IFRIC and the IASB that derivatives over own equity
must require an exchange of a fixed amount of functional currency cash for a fixed
number of equity instruments to be classified as equity is relevant not solely for
convertible bonds, but also for standalone derivatives on own equity. It is a basic
requirement that entities have a robust interpretation on how “a fixed amount of cash”
should be interpreted both for compound instruments and standalone derivatives. We
urge the IFRIC to complete the work it has started in this area and provide a definitive
conclusion on how to account for these instruments.

If you have any questions concerning our comments, please contact Ken Wild in
London at +44 (0) 207 007 0907.

Sincerely,
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Ken Wild
Global IFRS Leader

cc: Allan Cook, IFRIC



